I anledning af Danske Ølentusiasters Amager Lokalforening 20 års jubilæum har vi været så møgheldige at blive inviteret med til at brygge en jubilæumsøl sammen med en lille flok super hyggelige håndbryggere og foreningsmedlemmer. Hele processen er delt op i et antal workshops hvor vi mødtes første gang søndag 2. oktober 2022 på Café Langebro…
Month: October 2022
Anne Frank Bryg
Dagens bryg er en lys og let American Pale Ale med Amarillo og Centennial humle. En super hyggelig og vellykket brygdag sammen med Anne (deraf navnet by øllet), og måske også mit hurtigste bryg til dato. I alt 4 timer fra start til slut, og alle værdier blev ramt spot on.
Årets Julebryg (og Pastry Stout ep. 2)
Så kom årets julebryg i hus, en halvmørk sag på 25 liter med lette noter af kanel og sød appelsin. Duften fra vores hopspider var ikke til at tage fejl af – der duftede af jul! Spændende hvor meget der trænger frem i det færdige øl, men det lover godt. Samtidig fik vi også smagt…
Gravity og digitale hydrometer
Et vigtigt trin i bryggeprocessen er at måle ‘gravity’, eller tyngden, i dit bryg. Som minimum måler man Original Gravity (OG) og Final Gravity (FG). OG måler man umiddelbart efter éns bryg er kølet ned til stuetemperatur, lige før det overføres til gærtank og får tilsat gær. Og FG måler man når gæren har fået…