Bryg data | |
Stilart | Belgisk Wit hybrid m. Citra hopstand |
Link til opskrift | |
Target OG | 1.051 |
Målt OG | 1.051 |
Target FG | 1.012 |
Målt FG |
Denne gang er vi ude i et lille eksperiment.
Tredje bryg sammen med min svoger Michael, og batch nr 25 i alt. Sidste sommer bryggede vi også en hvedeøl, en klassisk Belgisk Wit, som blev rigtig skøn og læskende. Den mindede lidt om Kronenbourg 1664 Blanc. Denne gang havde Michael et ønske om en øl i samme stil som sidste år, men med mere knald på smagen – måske et mix mellem Belgisk Wit og Session IPA?
Jeg kastede mig over udfordringen og begyndte at sammensætte en opskrift der tog udgangspunkt i klassisk hvedeøl med 50/50 Pilsner malt og hvede malt, samt en god håndfuld havregryn og lidt carapils for bedre skumkrone og fylde. Revet sød appelsinskal og knuste korianderfrø skulle den også have, og i lidt større mængder end sidste år. For at give den et skub ekstra på smagen fik den også 30 gram Citra humle i 20 minutters hopstand ved 77 grader efter flameout. Det bliver spændende hvordan det kommer til at smage, men duften var i hvert fald ikke til at tage fejl af – super skøn aroma fra appelsin, koriander og citra.
Da det er en lys øl hvor eventuelle bismag træder tydeligere frem valgte jeg at fermentere med temperaturstyring i 14 dage ved 20 grader.
Hvedeøl kan godt have lidt tendens til at klumpe sammen med risiko for “stuck mash” så vi blandede malten med cirka 150 gram risskaller da vi mæskede.
Super hyggelig brygdag som i alt tog 4½ time. Vi ramte O.G. spot on på 1.051.