Passionen for ølbrygning stikker dybt i familien, og der skulle ikke mange bryg til før min kære gamle Far på 70 år meldte sin interesse. Valget faldt på en halvmørk skotsk ale i anledning af Påsken 🐣
Knap var vi gået i gang før min søn på 11 år også synes det var spændende at lære om malt, humle, mæskning og ølbrygningens kunst helt generelt.
Interessen blev dog ved selve bryg-processen, der går nogle år endnu før han får smag for det færdige produkt 😄 Og før han får lov 😉
Malt var formentlig valset lidt for fint, eller også var jeg ikke grundig nok med mæskning af øllet, vi blev i hvert fald afbrudt af at varmelegemet slog på bryganlægget fordi der ikke var nok væske. Bedre kendt som “stuck mash”. Heldigvis er der indbygget sikring der sørger for at slukke anlægget i tide, men vi kom ikke udenom at skulle tømme al malt og urt over i temporære gærspande, rengøre kogeplade i bunden af bryganlægget og hælde det hele tilbage så vi kunne fortsætte vores bryg.
I sidste ende blev det en skøn mørk ale, men lidt mørkere end planlagt, formentlig fordi en del af malten karamelliserede i bunden.