Her finder du min samling af noter og tips som jeg gennem årene har noteret mig. Det kan være alt fra akutte udfordringer der skal løses, til gode tommelfingerregler, og simple tips der bare gør arbejdet med ølbrygning og rengøringen nemmere eller sjovere. Listen opdateres løbende.
Fejlhåndtering ved akutte udfordringer
- Hvis pumpen stopper så sluk den og pust væsken tilbage i røret/pumpen, det frigør som regel det snask der spærrer for gennemløb. Brug eventuelt en cykelpumpe hvis røret er varmt.
- Undgå “stuck mash” ved at tilsætte et par håndfulde risskaller i din malt når du skal mæske. Stuck Mash er når din malt klumper sammen og forhindrer gennemløb af vand når du mæsker, det giver både en ringe effektivitet og risiko for at din urt brænder på fordi der ikke er nok væske i bunden af gryden. Risskaller afgiver ingen smag eller sukker, så du kan sagtens være gavmild med mængden, og kan købes billigt i de fleste håndbryggershops.